Об’єкт X

01 Січня 2014

Наше завдання на цьому об’єкті полягало в наступному: демонтувати сам паркан, який давно втратив естетичний вигляд та міцність, а також ворота та хвіртку. На їх місце за домовленістю з власником ми встановимо надійні та міцні відкатані ворота з хвірткою, а також сучасний та надійний євророзбір за технологією «граніліт». .

Перший етап нашої роботи полягав у наступному: демонтуємо акуратно старі огорожі, а також ворота з хвірткою. Розмічаємо ділянку за допомогою натягування шнура. Переглядаємо повністю всю лінію, за якою буде встановлений паркан, та відзначаємо проблематичні місця.

За допомогою водного рівня вимірюємо земляний перепад на лінії проходження нашого європаркану, у нашому випадку він склав 75 ​​см. Заздалегідь плануємо місце знаходження воріт і хвіртки. Ну ось місце визначено, висота задана, приступаємо: в заздалегідь викопані ями встановлюємо за рівнем стійки наших воріт і стовпи для європаркану, з подальшим заливанням бетоном.

Наше завдання полягало в тому, щоб ворота з хвірткою, а також дві крайні секції нашого паркану знаходилися в одному горизонтальному рівні, що ми зробили. Так як земляний перепад даної ділянки становив 75 см, у нас не було можливості встановити весь об’єкт в одному горизонтальному рівні. Тому ми зробили 5 рівномірних сходів по 15 см. Щаблі можна зробити за допомогою бетонних вставок у паз стовпів. При встановленні одного з прольотів виникла проблема: місце, де встановлювався стовп, знаходилося над каналізаційною ямою. Проблему вдалося вирішити так. Заздалегідь у бетоні, наскільки це дозволяла його товщина, за допомогою відбійного молотка зробили необхідну яму для стовпа. У бетонну яму встановили відрізок швелера під розмір стовпа. За допомогою косинців 50*50 по периметру стовпа, встановленого в цю яму, виготовляємо хомут, який приварюється за допомогою зварювального апарата до нашого швелера. Виставивши рівень стовпа, ямка із нашою металоконструкцією заливається бетоном. Стовп зафіксований та укріплений.

Ну от і все. Всі прольоти нашого паркану встановлені, обрізні плити порізані та занедбані. Після встановлення всіх секцій паркану ми залили стрічковий фундамент під кожен проліт, чим ще більше зміцнили його.

Паралельно з нами друга бригада майстрів закінчувала встановлення воріт та хвіртки. Всі необхідні регулювання воріт та хвіртки зроблені, паркан встановлений!

Ми всі задоволені своєю роботою, адже вона зроблена якісно та у встановлені рядки.

PS: власник ділянки проїхав повз, не впізнавши своє подвір’я. Повернувшись, був задоволений усім 🙂

Хочете і собі такий паркан? Дзвоніть: (097) 800-4-900, (095) 095-65-45.