Черговий об’єкт у смт. Кіровське

24 Лютого 2014

Місце, в якому ми мали встановити європаркан, було трохи запущено і не мало територіальних кордонів, тому було важко визначити межі дачної ділянки. Отже, весь необхідний матеріал на місці, всі побажання замовника враховані, приступаємо до роботи.

Спочатку перед початком встановлення паркану ми розмітили ділянку – забивши кілочки по кутах нашої майбутньої огорожі, просто чого натягуємо шнур між ними. Переглядаємо повністю лінію, якою буде встановлюватися паркан, усуваємо перешкоди. Також необхідно за допомогою водного рівня виміряти земляний перепад нашої ділянки, що захищається. Замір перепаду був необхідний у тому, щоб з’ясувати і визначитися: встановлювати паркан, роблячи рівномірні сходи, залежно від перепаду, чи ставити все одному рівні. Огороджувана ділянка мала Г-подібну форму.

Одна частина ділянки, на якій проходить лінія євроогорожі, мала невеликий земляний перепад 30 см, у зв’язку з чим ми вирішили зробити маленькі сходинки 15 см, щоб вийти на рівень землі, як було домовлено. Всі наступні прольоти ми встановили в один горизонтальний рівень без перепадів (докладніше цей процес описаний у статті «Установка європарканів»).

Приступаємо до встановлення фасадної сторони огорожі.

За домовленістю із замовником на цій стороні ми повинні встановити ворота та хвіртки, які за своєю висотою відповідатимуть висоті паркану. Заздалегідь плануємо місце знаходження воріт з хвірткою і при цьому відбиваємо за допомогою водного рівня горизонтальний рівень нашого паркану. Встановивши 5 цілих секцій європаркану, ми залишили місце для воріт з хвірткою, і продовжили встановлювати прольоти, що залишилися, в одному горизонтальному рівні.

Після ретельної перевірки всіх рівнів паркану, ми приступили до заливання бетоном усіх ям огорожі. Ямки для стовпів, де разом із ними у майбутньому, будуть встановлені стійки воріт, ми не бетонували. Вони будуть забетоновані під час встановлення воріт нашою другою бригадою.

На другий день наша друга бригада встановила ворота з хвірткою.

Справа зроблена, паркан встановлений!

Хочете і собі такий паркан? Дзвоніть: (097) 800-4-900, (095) 095-65-45.