Навіщо необхідний стрічковий фундамент для огорожі?

03 Травня 2016

Наша компанія «Майстер Парканiв» часто надає послугу, як заливка бетонної основи під європаркан, або просто кажучи стрічковий фундамент.

Стрічковий фундамент заливається під різного типу паркану, це може бути, як дерев’яний паркан, так і під цегляний паркан, у тому числі і наш європаркан або той же «Граніліт».

Заливний стрічковий фундамент необхідно заливати бетоном маркою не нижче 200. Сам бетон можна проводити вручну за допомогою лопат, перемішуючи розчин і пару сильних рук або за допомогою бетономішалки. Також можна замовити сам розчин, якщо у Вас є великий обсяг роботи з заливання бетонної основи для забору та виготовити його самостійно займе дуже багато часу. Щоб завжди перебувати в чистоті необхідно при установці європаркану використовувати спецодяг, ми довіряємо свій вибір ЛТМ спецодяг.

Існує багато різновидів парканних огорож і безперечно практично будь-який паркан має на увазі наявність гарної бетонної основи, тобто стрічковий фундамент.

Різновиди огорож:

    • з цегли, шлакоблоків або природного каменю. Ця огорожа є одним із найпоширеніших видів серед замовників. Для його будівництва необхідна міцна, потужна основа через фундамент, на який відбуватиметься кладка паркану з цегли або з каменю.

    • з набірних бетонних плит огорожу під назвою «єврозабір» або ж огорожу за технологією «Граніліт». Для його заснування потрібно також монолітний стрічковий фундамент маркою не нижче 200.

    • з профнастилу. Цей варіант огорожі території за вагою менше, ніж попередні варіанти, тому використовувати можна менш потужну основу при заливанні фундаменту. Даний тип фундаменту називається пальовим і при бетонуванні встановлюються металеві стійки для кріплення до них листів профлиста.
    • дерев’яний паркан. Тут можна обійтися і без стрічкового підґрунтя, хоча це залежить від побажань самого замовника.

  • з сітки-рибиці. Даний вид огородження має також невелику вагу і вправі заливати стрічковий фундамент залежить від побажань власника об’єкта.

Тепер давайте розглянемо види фундаментів і де вони використовуються в залежності від видів огорож.

Існує чотири види фундаментів:

  • стрічково-бетонний,
  • стрічково-стовпчастий,
  • стовпчастий,
  • пальовий.

Тепер докладно опишемо кожен із видів фундаменту:

  1. Стрічковий фундамент є суцільною монолітною бетонною стрічкою, на основі якої встановлюється паркан із цегли, шлакоблоку або каменю, також часто використовується як основа для «єврозабору».
  2. Стрічково-стовпчастий фундамент є одним з найпоширеніших видів бетонної основи. Даний вигляд являє собою стійки (стовпи) встановлені у вертикальному рівні і залиті в суцільній монолітній бетонній стрічці. Такий спосіб також використовується при встановленні «єврозабора» або тієї ж огорожі за технологією «граніліт».
  3. Стовпчастий фундамент використовується при встановленні огорож з менш масивною конструкцією. Цей фундамент являє собою металеві штирі, вкопані в землю з подальшим заливанням їх бетоном, також є можливість їхньої цегляної кладки.

  4. Палевий фундамент є палі, які забиваються в землю.

Давайте розглянемо найпоширеніший вид фундаменту – стрічковий.

Стрічковий фундамент є суцільною монолітною стрічкою, яка заливається бетоном марки не нижче 200.

Залежно від висоти та ширини фундаменту використовується армування для покращення якості та міцності залитого бетоном фундаменту.

Для заливання фундаменту нам знадобляться наступні інструменти та матеріали:

  • пісок,
  • щебінь,
  • цемент,
  • вода,
  • армування,
  • ємність для замісу розчину.

Матеріали для спорудження опалубки:

  • дошки або OSB,
  • дерев’яні кілочки (для фіксації опалубки).

Інструменти, що використовуються для заливання стрічкового фундаменту:

  • лопати (вони необхідні для копання траншеї та замісу розчину),
  • молот (для забивання кілочків),
  • ножівка по дереву,
  • бетонозмішувач.

Розглянемо варіант як заливати стрічковий фундамент під європаркан.

Перший етап, який необхідно зробити, це викопати траншею під встановлений європаркан глибиною 20-25 см. ширина фундаменту виставляється по ширині встановлених стовпів євроогорожі, але бажано щоб ширина фундаменту була трохи більшою ніж ширина самого стовпа.

Другий етап роботи полягає в наступному: необхідно виставити за допомогою дощок або заздалегідь підготовлених обрізаних по висоті листів OSB опалубку по дві сторони від траншеї, у нашому випадку стовпів європаркану. Далі за допомогою дерев’яних кілочків фіксуємо встановлені дошки або OSB.

При необхідності використовується армування стрічкового фундаменту. Армування являє собою металевий каркас з армованих лозин діаметром 8-10 мм і пов’язаних між собою в’язальним дротом.

Третій етап – це заливання бетону в споруджену нами конструкцію опалубки. При заливанні бетону потрібно бути уважним, необхідно що бетонна суміш проходила в кожен куточок опалубки, для поліпшення якості фундаменту необхідно періодично проштовхувати бетон прутом або палицею.

Стрічковий фундамент, що розглядається нами, найчастіше використовується як бетонна основа під «єврозабір» або «граніліт» що забезпечує надійність, міцність і довговічність всієї конструкції огорожі в цілому.

Цікавить ціни європаркану у Дніпрі? Дзвоніть: (097) 800-4-900, (095) 095-65-45.