Як встановити європаркан?

01 Лютого 2014

Перед тим, як встановити європаркан, потрібно спочатку розмітити ділянку. Для цього необхідно забити кілочки або арматуру по кутах нашої майбутньої огорожі та натягнути між ними шнур. Після чого уважно переглядаємо всю лінію, якою проходитиме паркан. Необхідно щоб ніщо не перешкоджало нашому шнуру, щоб уникнути відхилення лінії огорожі.

Зазначаємо всі місця по лінії проходження паркану, в яких неможливо встановити бетонний стовп. Наприклад: це може бути корінь, який неможливо прибрати, бетонна плита навколо каналізаційного люка або водопровідні або інші труби.

Тому необхідно враховувати лінію проходження паркану або розташування деяких стовпів. При вставці європаркану необхідно визначитися з горизонтальним рівнем його проходження, за допомогою водного рівня це не складе труднощів.

Якщо в нашій майбутній огорожі є ворота або хвіртка, необхідно заздалегідь спланувати місце, де вони будуть встановлені. Бетонні стовпи європаркану встановлюються разом зі стійками воріт або хвіртки та заливаються бетоном одночасно разом. У разі неможливості встановить ворота та європаркан одночасно, залишається необхідний проріз під ворота та хвіртку, при цьому ями стовпів євроогорож не бетонуються.

Перед тим, як встановити наш європаркан, потрібно визначитися з його висотою. Висота кожної плити в основному з якої набирається європаркан, становить 50 см. Висота євроогорож може бути від 50 см до 2,5 м в залежності від побажання замовника.

Найбільш попитом користується паркан висотою 1,5 м і 2 м. Слід пам’ятати і не забувати, що паркан з висотою 1,5 м знаходиться на висоті трохи нижче за рівень очей людини середнім зростанням, і тому ділянка буде проглядатися. Якщо ви хочете повністю закрити свою ділянку від сторонніх очей, необхідно встановити установку паркану заввишки 2м або 2,5 м.

Приступаємо до встановлення огорожі. Знаючи розміри та розташування ділянки не складно підрахувати точно кількість плит та стовпів.

Розглянемо один простий спосіб встановлення європаркану. Найголовніше в установці європаркану полягає в тому, щоб встановити за рівнем стовпи європаркану і вставити в їх пази необхідну кількість плит.

Приклад: викопується необхідної глибини яма під перший стовп. Стовп під рівень встановлюється в першу яму і фіксується за допомогою каменів або цегли. На відстані 2 м від першого стовпа вздовж лінії нашого паркану, що встановлюється, викопується наступна ямка розміром 25*25см. Після чого за допомогою двометрового рівня, що відповідає довжині нашої плити європаркану, виставляємо необхідний горизонтальний рівень.

Для цього необхідно вставити рівень у паз першого стовпа, підклавши з другого боку під низ рівня кілька цеглин. Висота тимчасової цегляної піраміди залежить від заданого нами рівня нашого паркану. Далі прибираємо рівень і замість нього встановлюємо в паз стовпів плити, другий край плит лягає на цегляну кладку, яку ми заздалегідь виклали.

Після встановлення всіх плит та перевірки їх рівнем, акуратно в другу яму під кутом заводимо другий стовп, і його пазом фіксуємо забірні плити. Перевіривши горизонтальні та вертикальні рівні, ми акуратно вибиваємо цегляну піраміду з-під прольоту паркану, тоді ці забірні секції ляжуть вже на паз другого стовпа. Тепер другий стовп можна зафіксувати.

Усі наступні прольоти встановлюються так само.

Робота зроблена, паркан скелет вже набраний, залишилося тільки залити парканні ямки бетоном.

Перед заливкою ям необхідно ретельно перевірити всі секції паркану, наскільки рівно все вийшло, у разі необхідності підрівняти потрібні стовпи і плити.

Після заливання ям стовпів бетоном необхідно зафіксувати плити в пазі стовпів, за допомогою дерев’яних клинів або камінчиків.

З першого погляду вам здасться, що все легко і просто, але ця робота потребує певних професійних навичок та умінь, т.к. недосвідчений фахівець може не тільки травмувати себе, а й свого партнера, не кажучи вже про якість встановлення та монтажу огорожі.

Задумали поставити європаркан для свого будинку чи дачі? Дзвоніть: (097) 800-4-900, (095) 095-65-45.