Європаркан «Глянець» та відкатні ворота з хвірткою

07 Вересня 2017

Перше, що кидається в очі перед покупкою приватного будинку або просто прийшовши в гості до свого знайомого – це, звичайно ж, огорожа (єврозабір, граніліт, дерев’яний або цегляний паркан) і гарні ворота з хвірткою або без неї.

У нашій нагоді ми опишемо огорожу фасаду європарканом «глянець» висотою в чотири панелі структурою «карпатський камінь з аркою» та нижньою панеллю «бут» у плоскій рамці».

Також необхідно було виготовити та встановити відкатні ворота з елементами кування з металу розмірами 4000 мм x 2000 мм з автоматикою та хвірткою усередині самих воріт розмірами 1000 мм x 2000 мм із врізним замком та ручкою.

Демонтаж старого паркану та хвіртки

Перше, що побачили хлопці монтажної бригади, приїхавши на черговий об’єкт – це втомлений від часу і погодних умов дерев’яний паркан і хвіртка, що відкривається важко і зусиллям. Після розвантаження матеріалу необхідного для монтажу та п’яти хвилинної перерви хлопці взялися до демонтажу старої огорожі та очищення лінії монтажу для майбутнього забору.

Після виміру (водним гідр рівнем) земляного перепаду з верхньої точки до нижньої, який становив 1200 мм, було прийнято рішення встановити єврозабір каскадом (рівномірними сходинками) з невеликим відривом від землі для заливання надалі стрічкового фундаменту.

Встановлення європаркану “Глянець”

Під час встановлення європаркану «Карпатський камінь» виникали проблеми з копанням ямок для стовпів, адже лінія монтажу знаходилася поблизу проїжджої частини і старий фундамент, що розвалює, перешкоджав роботі, але за допомогою відбійних молотків цю проблему вдалося вирішити.

Монтаж єврозабору проводився з посадкою плит на розчин і розклеюванням плит у пазах стовпів дерев’яними кілочками, які перешкоджають коливанням панелей у пазу стовпа при сильному вітрі, що спричиняє руйнування ЗБВ та неприємний гуркіт. Дерев’яні клинці за допомогою шпателя зашпаровуються цементно-пісковим розчином, щоб вони не розсихалися на сонці і не випадали.

Одночасно з монтажем європаркану необхідно підготувати місце та забетонувати бетонну платформу з металевими заставними швелерами для кріплення роликів воріт, а також встановити та забетонувати стійки розмірами 100 мм x 100 мм. Це необхідно зробити заздалегідь, щоб могла набрати необхідну міцність наша бетонна платформа для воріт.

Ну ось останній стовп забетонований, верхні занедбані панелі залишилося тільки підлити стрічковий фундамент під основу євроогорожі і роботу з огородження фасадної частини двору буде завершено.

Заливка стрічкового фундаменту зайняло кілька днів у наших брижів, що дозволило набратися необхідної міцності бетонної основи для відкатних воріт з металу.

Відкатні ворота були доставлені на об’єкт згідно з датою, зазначеною в договорі, і мали наступні параметри:

Ворота виготовлені з металу з використанням елементів кування по всьому периметру воріт з двох сторін з хвірткою всередині воріт. Таке рішення було прийнято у зв’язку з незручним розташуванням хвіртки, якби вона була поруч воріт, що стоїть поруч.

Загалом після завершення всіх будівельних робіт з монтажу огорожі європаркан «Карпатський камінь» та встановлення відкатних воріт з хвірткою всередині, паркан при в’їзді перетворився на старий і старий, на сучасний залізобетонний паркан з надійними та красивими воротами та хвірткою всередині.